Kartoffelporresuppen her må høre til verdens nemmeste. Og den er ikke bare nem; den smager forrygende – OG er faktisk en sparemiddag. Det kan vi li´! Jeg serverer den normalt uden brød til, da suppen i forvejen er fyldt med kartofler, men man kan selvfølgelig sagtens servere et flutes eller en skive grovbrød til.
Andre lækre opskrifter med porrer:
Farserede porrer
Porretærte
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Kartoffelporresuppe
Verdens nemmeste!
Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Ingredienser
- 3-4 stk porrer
- 1 kg. kartofler
- 1,5 l. vand
- Olivenolie
- salt peber, evt. revet muskatnød
- 200 g. bacon i tern
Sådan gør du
-
Snit porrerne, og tag en smule fra til pynt. Du skal bruge hele porren, altså også så meget af den mørkegrønne top som muligt. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
-
Varm olivenolie i en gryde, og svits grønsagerne i 5-10 min. Start med høj varme, og skru ned til under middel når først grønsagerne er kommet i.
-
Tilsæt vandet, og kog retten ved middelvarme i 20-30 minutter under låg.
-
Mens suppen koger ristes bacon på en pande. Når det er sprødt, lægger du det på et stykke køkkenrulle.
-
Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender. Du kan nu vælge at si suppen hvis du gerne vil have en tyndere suppe. Jeg gør det aldrig selv, da jeg godt kan lidt at suppen er tyk, kraftig, og med lidt klumper i (= jeg følger den dovne måde).
-
Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
-
Serveres drysset med bacon og det porrer du i starten tog fra. Alternativt er et drys persille, purløg eller forårsløg også rigtig godt.
Kunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂